Vad gör man en regnig dag?

Magen känns väldigt bra idag. Är inte alls lika svullen. Känns som ett bra tecken. Kanske beror på att jag inte jobbat på 3 dagar? Eller vad tror ni? Denna dag har bara regnat bort. Vi hade tråkigt så vi bestämde oss för att åka upp på stan hela familjen. Vi gick i olika affärer och kollade på rean. Vi hade tänkt köpa lite saker på bland annat HM. Men det var slut i våra storlekar. Kändes ganska utplockat. Tidigare när jag var stor hittade jag inga storlekar för att alla som fanns var för små. Nu är det samma sak igen, min storlek är oftast slut och det enda jag hittar är stora storlekar. Wilma fick sig i alla fall en ny bikin. Stor shopping med andra ord. :P Blev istället att vi gjorde två beställningar från internet när vi kom hem. Detta blev mina fynd idag...Vad tycker ni? Älskar att shoppa kläder nu när man kommer i dem och de sitter snyggt. :D
 

Läkarbesök

Idag har jag varit hemma med sjukt barn. Passade på att gå till läkaren en sväng då jag hade barnvakt en snabbis. Läkaren tog blodtryck på båda armarna och benen. Kom fram till att det gör ganska ont att ta blodtryck på benen. Det har jag då aldrig varit med om tidigare. De tog även blodprover och tröck på magen. Allt såg bra ut, men läkaren ville även för säkerhetskull skriva en remiss till Sunderbyn för att kolla med ultraljud att det även invändigt såg ut som de ska. Men det tar säkert sin tid det med.
 
Annars har jag mest varit hemma med tjejerna och myst idag. Jag har precis hämtat hem frugan som varit på middag hos en kollega. Nu är det dags för Cosmopolitan, lite chips och se filmen "Ghost Rider Spirit of Vengeance". Ha en fortsatt trevlig kväll.
 

65 kg lättare

 
Här om dagen hittade jag några gamla bilder från när vi var på semester till bland annat Kolmårdens djurpark. De var riktigt hemska. De är från sommaren 2009. Ca 5 månader innan jag påbörjade min viktresa. Har inte så många bilder sen jag var stor. Har tagit några nya bilder från idag. Det är en ganska stor skillnad. Som störst var jag 137,7 kg. Jag nu väger jag ca 72-73 kg. Så just nu är det - 65 kg. Som mest har jag varit ner på 67 kg vilket innebar en viktminskning på 70 kg. Men det var för mycket. Så jag bestämde mig för att försöka gå upp några kilon. Nu känner jag mig rätt nöjd med min vikt. Jag är fortfarande väldigt svullen om magen på bilderna ovan. Ni får gärna dela med er om vad ni tycker... ser ni någon skillnad? Minns ni mig när jag var så där stor?

Bilbingo...

Idag har jag jobbat i vanlig ordning och sen när jag kom hem åkte vi nästan direkt iväg till bilbingo på Coop Arena parkeringen här i Luleå. Vi var nära ett par gånger, men tyvärr ingen vinst. Var i alla fall kul att fara hela familjen. Första gången som tjejerna var med. De var så duktiga. Även om de till och från tappade koncentrationen. Blir nog att göra detta fler gånger.
 

Trött och svullen, men lika glad för det är jag :D

Idag är jag trött efter jobbet och fortfarande svullen. Måste ta mig tid att kontrollera magen, frågan är bara när man ska ha tid med det. Har ju inte alls varit på någon kontroll sen de tog stygnen.
 
Mina svärföräldrar var förbi ikväll och hälsade på och passade på att gratta Wilma som fyllt år. Mina tjejer hade städat upp lägenheten och bakat lite under dagen. Det kändes skönt att komma hem och bli omkramad. Idag har jag mest velat sitta i soffan och ta det lugnt. Det har känts jobbigt att böja sig och röra sig i kväll.
 
Hittade några bilder på mig från sommaren 2009. Sjukt hemska. Tänkte ta några nya helkroppsbilder på mig och lägga upp dem bredvid varandra. Men orken har inte funnits för det i dag. Blir kanske i morgon. Ni får hålla utkik. :D
 

VARNING FÖR KÄNSLIGA. Bilder på snittet på magen och naveln. VÄLDIGT SVULLEN! Vecka 5

Vecka 5

Idag har jag jobbat på annan ort. Kommer göra det hela veckan ut. Sen har vi varit och handlat lite. I dag har det gått 5 veckor sen operationen. Tiden går verkligen fort. Kommer i vanlig ordning bjuda på magbilder även denna måndag. Så här kommer lite bilder.
 








 
JAG ÄR VÄLDIGT SVULLEN IDAG! Jag sov utan korsetten i natt och jag är väldigt svullen. Får se i fall jag kommer återgå till att sova med korsett igen. Svullnaden sitter under naveln. Se själv... vad tycker ni??
 
 
 

Nya shorts och skor

Dag 34
 
Idag har jag varit upp en sväng på stan och shoppat lite. Blev ett par nya shorts från HM...Nu är ju magen fortfarande svullen, men tänk er att svullnaden fått släppa. Vad tycker ni?
 
 
... och ett par nya skor.
 
I natt sov jag utan korsett för första gången. Kändes som förväntat lite obehagligt. Jag vaknade svullen om magen... vilket kändes mindre kul för svullnaden brukar avta i vanliga fall under natten så får se hur jag gör med korsetten i natt.
 
Ni är ganska många som läser min blogg, det skulle vara kul med någon kommentar eller delar med er av era åsikter. :P
 

Lek och stoj... :D

Dag 33
 
Idag har vi varit på hemmaplan en hel del. Jag har solat ute. Idag tog jag av korsetten och dubbeltejpade på ärret runt naveln när jag solade. Sen har tjejerna och frugan planterat lite blommor som barnen fått så inne tidigare. Vi har även tävlat i killerdart, kastat vattenballonger till varandra, tävlat på att spotta isbitar i en hink några meter bort och blåst såpbubblor och mycket mer. Älskar såna här dagar då man kan vara ute hela dagarna och bara njuta av vädret.
 
Sen har vi varit iväg och handlat lite. Idag blev det grillat! *mums* Sen har vi hyrt film och mysit hela familjen. Vi hyrde "Mästerkatten" som vi såg med tjejerna. Sen hyrde vi även filmen "En gång i Phuket". Den var faktiskt sevärd. Fast jag inte alls är mycket för svenska filmer så tyckte jag att den var ganska bra.
 
 
I natt blir första gången jag ska sova utan korsett. Jag testade det i torsdags kväll, men det kändes väldigt konstigt så jag tog på den nästan direkt igen. Nu i natt har jag precis tvättat upp båda korsetterna så nu är det ingen återvändo. Kommer nog kännas konstigt till en början, men man vänjer sig väl med det med.

Midsommar och bröllopsdag

 
Dag 32
 

Idag firar vi både midsommar och bröllopsdag. Ett år har nu gått sen vi gifte oss. Så vi hade all anledning till att fira denna dag. Vi har varit upp på tivolit och låtit flickorna åka några karuseller var. Det var mycket omtyckt av tjejerna. Jag åkte två karuseller med dem. En med Nova och en med Wilma. Nu i efterhand kanske inte det var det smartaste. Magen har gjort ont idag och jag blev ganska orolig ett tag. Nu känns det bättre men är otroligt svullen. Vi träffade flickornas kusin Ulrika där med hennes två barn. Det var trevligt och vi passade Holly lite medan hon åkte karusell med Seth. Sen hann vi även vara med om lite godisregn. 
 
 
 
 
 
Sen har vi haft en underbar midsommar och bröllopsdag hemma. Vi firade med champange och smörgåstårta. Bjuder på lite bilder från dagen. :D Nu ska vi fortsätta midsommarfirandet.
 

Ska man våga sova utan korsett i natt?

Dag 31
 
Dagens stora fråga är i fall man ska våga sova utan korsett i natt. I morgon är det den 22 juni, en månad sen operationen som jag genomförde den 22 maj. Har haft korsett i en månad nu dygnet runt. Efter en månad skulle man kunna enbart använda korsetten under dagtid. Känns lite läskigt att tänka på att sova utan korsetten. Man har liksom vant sig att ha på sig den hela tiden. Känns även som att den skyddar såren när man har på den. Samtidigt brukar jag tycka att det är otroligt skönt att ha av den en stund på dagen då man duschar. Får se hur jag gör i natt. Har inte riktigt bestämt mig.
 
Är ganska svullen om magen också. Förmodligen av att jobba så många timmar. Blir ju att man rör sig en hel del under dagarna. Blev en ganska stor omställning denna vecka. Från att ta det väldigt lugnt till att jobba 10 timmars pass. Ska bli skönt med helg så man får vila upp sig ordentligt. Är faktiskt väldigt less på att vara svullen hela tiden. Speciellt delen under naveln. Men jag försöker tänka på att det faktiskt hänt en hel del under denna månad. Även om det känns som att det var alldeles nyss som jag vaknade upp efter operationen.
 
 
Nyvaken efter operationen för en månad sen.

Fotbollsmatcher

Dag 30

Tredje arbetsdagen avklarad. Märks att man jobbat 30 timmar på 3 dagar. Fast jag försöker ta det lugnt på jobbet känns det i kroppen. Är hur trött som helst och magen är svullen.

Idag jobbade jag mellan 06.30-16.30 för att sedan åka hem. Snabbt fira min dotter Wilma som fyllde 8 år. Vi sjöng och gav henne presenter.



Sen åkte vi iväg till Alvik för att Wilma skulle få spela två fotbollsmatcher. Vi hade aldrig varit till den fotbollsplanen tidigare och måste säga att den inte var lätt att hitta. Tur att man har en storebror som vet vart alla fotbollsplaner finns.

Blev en vinst och en förlust i dagens matcher. Är kul att se Wilma spela. Jag är ju en av tränarna i hennes lag. Har ju inte varit med på någon träning sen operationen. Det var rätt jobbigt att åka dit efter att ha jobbat i 10 timmar. Men dagens lärdom står nog min fru för. Hon har förhoppningsvis lärt sig att man inte ska ha leggings på en fotbollsmatch ute i skogen då det små regnar. Shit vad mycket mygg det var där. Älskar dig gumman fast du är en prickig korv :P

 


Andra dagen på jobbet

Dag 29

I morse hade det gått 4 veckor sen operationen. Även om det ibland känts som att tiden stått still när jag varit sjukskriven så har dessa 4 veckor gått väldigt fort. Känns som att det var nyss som jag åkte upp till Kalix Sjukhus för den väntande operationen.

Andra dagen på jobbet idag har även den gått över förväntan. Försöker som jag skrev igår också ta det väldigt lugnt och inte överanstränga mig. Vill ju inte riskera något. Idag är jag dock mer svullen än på länge och känner mig också lite frusen. Har dock ingen feber. Det har min kära fru kollat direkt jag sa att jag var frusen sprang hon och hämtade febertermometern. Även denna dag har bestått en del av cyklande. All fysisk ansträngning på jobbet försöker jag göra i ett VÄLDIGT LUGNT tempo. Sakta men säkert.

Sitter nu och ser på Sveriges sista match detta EM. Skulle ju inte vara helt fel med en vinst detta EM, men det kanske är att hoppas för mycket. Men i just nu när jag skriver detta leder vi med 1-0 efter ett oerhört snyggt mål av Zlatan!

I dag har jag känt mig sugen på att träna. Jag brukar ju träna varje dag och nu har jag inte gjort det på ca 2 månader. Först för min ögonoperation och sen för min magoperation. Nu är man snart helrenoverad :D Ska bli så skönt första gången man far till gymmet igen. Blir nog om ca 2 veckor.

I morgon fyller min lilla princessa Wilma 8 år! Tänk att det gått 8 år sen man blev pappa för första gången. Det är helt otroligt.


VARNING FÖR KÄNSLIGA. Bilder på snittet på magen och naveln. Vecka 4

Dag 28

Idag var första dagen tillbaka på jobbet. Som ni märker överlevde jag... :D Har tagit det väldigt lugnt idag och det har fungerat bra. Känns skönt att det gick så pass bra, har ändå varit lite orolig om hur det skulle fungera att redan gå tillbaka till jobbet. Har cyklat fram och tillbaka till jobbet. Samt även en cykeltur under arbetstid. Tog det dock i VÄLDIGT lugnt tempo och rullade mycket med cykeln.

Nu kommer det bilder av snittet och naveln. Tycker att det hänt en hel del sen förra veckan. Där det gick upp lite och började blöda förra veckan har nu helt läkt igen. Kändes mycket bra att se hur det såg ut idag. Är lite mer svullen denna vecka än förra gången jag fotade magen, men med tanke på hur mycket jag gjort idag är det nog inte så konstigt.

Bild på snittet. Har hänt mycket bara sen förra veckan.

Stående bild. Svullnaden syns mer.


Naveln. Den har läkt en hel del tycker jag.


Liggande bild. Blev skumt ljus på bilden.


En svartvit bild på magen


Så en avslutande bild på när magen är tejpad


Grymt besviken :/

Dag 27

Idag var min sista sjukskrivningsdag. Idag skulle jag ju till läkaren för att få en bedömning om hur det läkt samt ifall jag skulle kunna börja jobba imorgon eller om jag skulle bli fortsatt sjukskriven. På jourcentralen blev de ganska ställda över att min läkare hänvisat att jag skulle besöka dem idag för detta. För de hanterar enbart akuta fall och förlänger inte sjukskrivningar. Hallååå!!! Hur kan de på kirurgen hänvisa till dem då??? Lite insatt måste man väl vara när man jobbar som läkare. Jourcentralen hänvisade i sin tur till närmsta vårdcentral i morgon. Är grymt besviken på sjukvården här och de bemötande man fått. Nu kommer jag fara till jobbet i morgon. Jobbar 06.30 -16.30. Tio timmar utan rast. Känns ju lovande! *not* Kommer förmodligen gå åt helvete, men har ju ingen sjukskrivning nu pga allt tjorv från läkarnas sida. Så vad ska man göra?!? Får testa jobba och fungerar inte det så får jag väl ta det då. Förhoppningsvis river jag inte upp såret eller liknande i alla fall. :/ Får ju fortfarande enbart lyfta 1 kilo i ett par dagar till. Samt att jag inte får anstränga mig fysiskt/allmän träning först om ca 2,5 vecka. Hade ju inte trott att jag skulle få fortsatt sjukskrivning, men hade i alla fall hoppats att få en bedömning och läkarens godkännande av att såret är läkt så pass mycket att jag kan utföra mitt arbete. För nu kommer jag ju vara rädd för att göra saker under arbetstiden. Är så less så orkar inte skriva nå mer...

Imorgon blir det förmodligen en ny bild på såret om jag orkar byta tejp efter jobbet.

En riktig skön sommar dag

Dag 26

Morgonen började jag med att sola och sen fortsatte jag att sola lite mera. Det har varit ca 25 grader idag, en riktigt skön sommardag med andra ord. Barnen har lekt ute på gården. Jenny har rensat ogräs och solat även hon. Jag har lyckats att få en del färg idag. Känns skönt. Som väntat är magen numera tvåfärgad. Den delen som jag solat och den som befunnit sig under korsetten. :D Ska se till att jag får färg på benen i år. De brukar alltid vara helt kritvita.


Sen har vi varit upp på stan en sväng. Det var super mycket folk där. Kändes som att hela stan hade rea i alla butiker också. En sväng förbi min mamma har vi hunnit också. Väldigt behändigt när man bor nära. Magen idag har varit hyfsat. På morgonen såg den riktigt fin ut, men nu är den svullen igen.

Längtar till i morgon samtidigt som jag är lite nervös för vad de kommer att säga. Själv tror jag att morgondagen kommer vara min sista sjukskrivningsdag och att jag börjar jobba igen på måndag. Min fru tror dock att det inte kommer vara så utan att jag kommer få fortsatt sjukskrivning med tanke på att jag inte kan anstränga mig utan att svälla upp samt att jag får ont när jag försöker lyfta de minsta lilla mer än ett kilo. Men men jag är ingen läkare så tänker inte spekulera nå mer i det hela. Utan det som händer händer och så får jag ta det utifrån det. Ska i alla fall bli skönt att få veta vad som händer på måndag för jag hatar verkligen att inte veta. Jag tycker om att ha allt klart och tydligt.


Korsettbilder

Dag 25

Idag har jag tagit sovmorgon. Man har blivit ganska bortskämd med det nu på sista tiden måste jag säga. Sen har jag varit och handlat en sväng. Träffade en bekant idag som gjort samma opertion som mig som ska göra om den eftersom den inte vart lyckad. :/ En annan som gjorde operationen samtidigt som mig fick har fått ett infekterat sår vid naveln. Visst blir man lite orolig själv när man hör såna saker och tycker sånt är så tråkigt för dem. Förutom att min mage sväller ganska mycket på kvällarna så har jag lyckats att undvika komplikationer. Än så länge i alla fall.

Sen har jag tittat på när grannen klippt vår gräsmatta. Tack så mycket... :) Nu kommer det bättre att sitta ute igen. Känns sjukt att man inte gör det själv måste jag säga. Försökte lyfta en lättare påse från bilen idag. Det gick inga bra. Fick ont i sidan direkt. Ingen höjdare med andra ord. Har bara sååå svårt att låta bli. Det är faktiskt riktigt jobbigt.

På söndag ska jag åka upp till jourcentralen igen då de ska få kika på magen och bedöma i fall jag kan börja jobba på måndag eller om det blir fortsatt sjukskrivning. Jag måste säga att jag tycker att det är väldigt dåligt att man måste åka upp på jouren för detta, samt att man måste göra det på sjukskrivningens sista dag. Eftersom det känns inte så schysst mot mitt jobb heller att ringa på söndagen och meddela att jag inte kan jobba dagen efter i fall det blir fallet. Men vad kan man göra. Tyvärr måste jag väl säga att jag upplever verkligen inte att man blir speciellt väl bemöt av sjukvården.

Har fotat bilder på korsetten idag och lagt in tidigare bilder på när jag haft korsetten på. Och man se ganska stor skillnad. På de nedre bilderna är det nog åtminstonde 15 cm mer åtdraget på korsetten. Däremot såg jag efteråt att korsetten var ganska "knölig" på bilderna. Men orkar inte ta några nya så det får duga. Men jag tycker i alla fall att man ser en ganska stor skillnad. Så den värsta svullnaden har i alla fall lagt sig. Eller vad tycker ni??




Nu börjar fotbollen snart. Kom igen nu Sverige!!! Nu vill vi ha en vinst! :D

Längtar efter att få träna igen...

Dag 24

På morgonen kändes magen väldigt bra. Jag märker på mina byxor att svullnaden blivit mindre. Idag har jag gjort mycket. Jag har försökt hålla igång lite mer än vanligt. Varit på en kortare cykeltur och testat hur det går att cykla. Det känns lite si si där. Det känns att operationen har tagit på kroppen för benen kändes som géle efter det. Jag har bakat scones till brunch och sen blev det köttfärslimpa till middag. Var länge sen man åt det.

Jag var en sväng på avslutningssamtal med Nova på hennes förskola. Guuuu vad snabbt tiden går. Om någon vecka har vi inga barn som går förskola nå mera. Nova ser fram emot att börja skolan till hösten. Vår lilla tjej har blivit så stor på en gång.

Idag har jag inte sett så mycket fotboll utan ägnat mycket tid åt att mysa med mina tjejer istället. Jag är väldigt rastlös på dagarna och skulle vilja göra sååå mycket mer än vad jag gör. Jag längtar otroligt mycket efter att få börja spela fotboll igen. Spelar ju med ett korplag, de hade match idag. Nu är det uppehåll och sen är nästa match i början av augusti. Då hoppas jag kunna vara med. Ska bli så skönt när man får klartecken från läkaren att börja träna ordentligt igen. Det jag läst att allmän träning (ej mage) ska man kunna börja med när det gått 6 veckor så bara 2,5 veckor bort i såna fall.

Nu på kvällen märks det att jag gjort mer än vanligt för magen har svällt upp igen.

En solig dag

Dag 23

Idag har det varit varmt och skönt. Har varit ute och solat en kortare stund på vår gård idag. Tog av min t-shirt, men inte korsetten. Kommer nog se ut som en polkagris sen när man väl får ta av korsetten i slutet av sommaren. Jag har försökt röra mig lite mera idag för att testa lite hur det känns i fall jag nu inte får fortsatt sjukskrivning.För då börjar jag ju jobba om 5 dagar. Jag testade att cykla och hälsa på mamma en sväng och en kortare promenad. Har känt mig bättre än på länge. Har även spänt åt korsetten ännu lite till idag så tror att svullnaden blivit ännu lite mindre. Sen har jag sett lite fotboll idag. Både Danmark- Portugal och nu Holland - Tyskland.

Jag och tjejerna hyrde Alvin och Gänget 3 idag. Den var bra, mina tjejer tyckte om den riktigt mycket.



VARNING FÖR KÄNSLIGA. Bilder på snittet på magen och naveln. Vecka 3

Dag 22

Har haft en låååång sovmorgon idag. Så skönt! Sen åkte jag och handlade en sväng med min mamma. Postat ett kuvert och hämtat min fru från jobbet. Skönt att ha en bil :D

Idag var det dags för tejpbyte igen. Guuu vad less jag blev på tejpen idag, limmet från tejpen hade blivit klibbigt och ville inte lossna från huden kring såret. Efter mycket om och men fick jag i alla fall bort det mesta, men det tog en VÄLDIGT lång tid. I samband med tejpbytet lossnade en skorpa i mitten av såret och det började blöda lite från såret. Nu kommer självfallet bilder från såret på magen och naveln.

 


En lång dag...

Dag 21

Dagen har varit lång idag. Mycket beror säkert på att jag knappt sovit något i natt. Det gick helt enkelt inte. Jenny har varit på jobbet från 06.30 - 19.00. En superlång dag med andra ord tur att det inte är så ofta det händer. Saknat henne supermycket. Idag har jag och tjejerna varit två svängar till min mamma och hälsat på. Tur att man har stora barn som är självgående. Cirkusen är ju också i stan så vi tog bilen för att kika ifall djuren var ute i år och de var dem. Tjejerna tyckte det var roligt att åka och kika på dem och jag tyckte det var skönt att komma iväg hemifrån ett tag.


Magen har känts ganska bra idag, ser ur som att svullnaden över naveln börjat ge sig lite. Under naveln är det fortfarande svullet. Men mycket mindre än i helgen.

Kvällen har bestått av fotboll med min älskling. Andrij Sjevtjenko var helt klart kvällens bästa spelare och vände matchen på egen hand med två mål i princip direkt efter Sveriges mål. Vi var helt enkelt inte bra nog idag, vilket känns lite jobbigt när jag trodde att detta var den matchen som Sverige skulle haft störst möjligheter till att vinna. En tung förlust, vi satt och hoppades fördjäves in i det sista på ett kvitteringsmål. Ja, vi får se hur kommande matcher går. En sak är i alla fall säker, vi har inte råd med så här många misstag i de matcherna.



Spänt åt korsetten lite...

Dag 20

Idag åke vi hem från Kalix ganska tidigt på morgonen. Wilma skulle på kalas hos en av hennes bästa kompisar. Så vi åkte hem och så fick hon byta om och fixa sig och sen bar det av till kalas. Sen har vi inhandlat lite presenter till Wilma undertiden hon var borta. För om 10 dagar fyller hon år. Tycker att det var nyss som hon föddes. Wilma skulle på fotbollsträning direkt efter kalaset, men den blev inställd. Kanske lika bra det så slapp vi stressa.

Vi har hyrt film med tjejerna idag och sett Space dogs. Har sett betydligt bättre barnfilmer, men tjejerna tyckte om den och det var huvudsaken. Tyckte det var ganska mysigt att sitta och mysa i soffan med min fru. Då kan även de dåliga filmerna genomlidas. :D

Glömde ju skriva att vi igår bokat och betalat allt inför vår utlandsresa. Bara fickpengar kvar att spara ihop. Känns riktigt bra.

Magen har idag känts ganska bra. Fortfarande svullen. Har spänt åt korsetten ca 5 cm till för att se i fall det minskar svullnaden. Tyckte jag hade den ganska hårt innan, men skadar ju inte att prova. Nu är det dags för sängen. Gonatt på era alla där ute.

Attjo attjo prosit ...

Dag 19

Vi har varit hela familjen i Kalix hela dagen och umgåtts. I dag har magen varit stor och svullen. Precis som jag förväntat mig. Har varit en obehaglig känsla och det har till och från gjort lite ont. :( Börjar bli väldigt rastlös över att jag inte klarar av att stå upp längre stunder eller gå lite mer än inomhus utan att kvällen och dagen efter blir jobbig.

Idag har jag nyst för första, andra och tredje gången sen operationen. Fick veta att man ska försöka hålla händerna på magen som ett extra tryck för att underlätta nysningen. Var inget trevligt att nysa men överlevde även det.

Julia och hennes kille Robin har varit här och vi har precis sett klart filmen New Year's Eve ... Den är rätt så bra så har ni inte sett den kan ni fördriva lite tid en kväll med att se den.

Student firande

Dag 18

Dagen har varit lång, men väldigt rolig. Började dagen med att klockan ringde kl. 7.30. Min fru steg upp för att fixa till tjejerna inför Wilmas skolavslutning. När hon gick och väckte dem låg Nova inte i sin säng. Utan hon hade krupit upp och somnat hos Wilma efter en mardröm. Frukost och fixa. Efter ett tag steg även jag upp och började göra mig i ordning. Sen bar det av till skolavslutning. Wilma slutade andra klass idag. De sjöng så fint. =)

Sen for vi hem och packade det sista och sen bar det av till Kalix för att fira min svägerska Julia som tog studenten idag. Vi hann med att vara på hennes utsläpp och se när de åkte lastbil genom Kalix. Sen åkte vi hem till mina svärföräldrar och åt studentmiddag med släkten. Var mycket trevligt att få träffa min frus släktingar igen. Är tyvärr allt för sällan det blir, men alltid lika trevligt.

Ska vara trevlig här ett tag till, men sen blir det sängen. Magen har nog fått ta lite stryk idag. Har gått väldigt mycket och stått väldigt mycket... Och det har känts väldigt mycket i magen. Spänt och gjort lite ont.

Nu orkar jag inte skriva nå mer eftersom jag uppdaterar via mobilen. Inte lika smidigt. :P

 


En jobbig natt...

Dag 17

I natt har jag knappt sovit alls. Har varit en jobbig natt och även en jobbig dag sen. Har gått kortare sträckor under dagen för att hålla mig igång. Sen har jag haft främmande av min kund och hans personliga assistent. Det var trevligt. Alltid kul med lite sällskap. Det får dagarna att gå lite fortare. Är sjukt rastlös nu. Är less på att vara hemma hela dagarna. Magen känns ändå rätt så lovande ikväll mindre svullen än vanligt, spänner inte lika mycket idag som tidigare kvällar.

I morgon blir det skolavslutning för Wilma. Tänk att min stora tjej redan går ut tvåan. Guu vad stor hon blivit... =) Nu ska jag se klart Hell´s kitchen och sen blir det nog sängen för min del.

En bra dag =)

Dag 16

Sveriges nationaldag idag. Den har vi inte firat på något speciellt sätt förutom att vi alla varit lediga tillsammans. I natt har jag sovit väldigt oroligt. Jag har snurrat och vänt på mig hela natten utan att hitta en skön ställning. Men idag har jag ändå mått bättre än på länge. Svullnaden har blivit mindre och det har inte spänt lika mycket. Kan vara för att jag inte varit ute speciellt mycket under dagen. Jag har myst en massa med mina tjejer under dagen. Wilma älskar att ligga nära och lyssna på mitt hjärta. Det har hon tyckt om ända sen hon var en liten bebis. Hon är den som är modigast att ligga nära mig. Nova håller sig mer på avstånd och Jenny föredrar att jag ligger på henne. :P Inte så mycket att berätta om med andra ord. Nu blir det film i vanlig ordning. Denna gång blir det Haywire. Hoppas den är bra.


VARNING FÖR KÄNSLIGA. Bilder på snittet på magen och naveln. Dag 15

Dag 15

Idag har jag tagit det lugnt för att magen inte ska vara allt för svullen då jag ska byta tejp. Jag duschade på tejpen när jag lossade den från såret. Jag var lite orolig först för att byta tejp eftersom jag hört att det kan innebära att sårskorpan lossnar samt att det i sin tur kan bidra till infektion. Men tejpen lossnade otroligt lätt och sen fotade vi såret innan vi tejpade på ett nytt lager med tejp. Jag är fortsatt väldigt svullen. Längtar så till svullnaden försvinner.


Här kommer i alla fall bilder från idag.

Hela magen ser ut så här idag.

 

Närbild på naveln. Den har läkt otroligt bra måste jag säga.




Bild på snittet på magen.

Då var man gravid igen... :P

Dag 14

Natten har varit jobbig. Har varit svullen och haft svårt att vända på mig och hitta någon skön ställning att sova på. Samtidigt har min fru varit otroligt jobbig i natt. Hon har vaknat hela tiden och trott att hon försovit sig och frågat vad klockan är. :P Brukar vara så när man ska öppna tidigt. Annars har dagen har gått fort. Efter att alla tjejerna lämnat lägenheten somnade jag om och tog lite sovmorgon ända till tio. Skönt och välbehövligt. 

Hade egentligen enbart en sak jag skulle göra idag. Det var att åka upp till kirurgmottagningen och köpa mig en till korsett så att jag har ombyte då jag ska ha på mig den hela dagarna är det ju svårt att hinna tvätta den. Min mamma fick för sig att följa med så det blev att besöka min morbror på sjukhuset också. Han mår bättre. Skulle kanske få komma hem i morgon och det är ju positivt. Min fru ringde när jag var på sjukhuset. Hon frågade hur jag mådde och vad jag gjorde. Jag är på Sunderby sjukhus sa jag snabbt... Jag hörde riktigt hur orolig hon blev i andra änden av telefonen innan jag fick ut att jag enbart var där för att köpa en till korsett.

Trots att jag inte rört mig i någon större utsträckning under dagen så har magen blivit väldigt svullen igen. Ser gravid ut igen. :P Ja, får se när svullnaden bestämmer sig för att försvinna. Är ju väldigt jobbigt att jag vet att jag ska röra på mig i den utsträckning som jag kan för att jag inte ska få någon blodpropp. Samtidigt som att rörelse verkar innebära större svullnad på kvällarna. Är sjukskriven fram till den 17 juni. Alltså 13 dagar till. Har väldigt svårt att föreställa mig hur jag ska kunna börja jobba då. När man knappt kan anstränga kroppen under ett fåtal minuter utan att resultatet blir en öm, svullen och spännande mage. Jobbar ju som personlig assistent vilket innebär ett ganska fysiskt ansträngande jobb. Vi får väl se vad som händer.

Ligger nu nerbäddad i soffan. Har blivit väldigt mycket liggande i soffan. Tur att det finns tv och internet. Vet inte vad jag skulle göra annars. I morgon är det dags att byta tejp. Då har det gått en vecka sen stygnen togs. Ska bli spännande och se hur såret läkt sen sist. Ska ta bilder på magen innan jag stoppar ny tejp. Så håll utkik efter de bilderna i morgon kväll.

Jag skäms

Dag 13

Jag hatar verkligen att inte få lyfta mer än ett kilo. Jag skäms när vi åker och handlar och min fru och mina barn är de som bär påsarna från affären. Idag hade vi tvättid. Vi brukar tvätta sängkläderna i tvättstugan så vi slipper ha dem hängande i hela lägenheten. Det känns jobbigt att se Jenny bära och man själv inte kan hjälpa till. Jag slog i alla fall igång tvättmaskinerna. =) Men har så dåligt samvete över att jag inte gör tillräckligt.

Har sovit dåligt inatt... svårt att somna men när jag väl gjorde det så har jag sovit ganska länge. När jag vaknade kikade jag på facebook och såg att min syster skrivit att vi gärna fick komma på hennes dotters konfrimation. Såg detta 5 min innan det hela började så vi hann inte. Hade varit trevligt.

Annars var vi en sväng förbi en loppis och kikade lite. Tyvärr inga fynd idag. Har konstaterat att ju mer jag rör mig på dagarna desto mer svullen mage har jag på kvällarna. Jag tycker inte alls att jag rör mig speciellt mycket. Är inga längre sträckor som jag går under dagarna. Just nu känns det skönt att man har en bil så man kommer ut lite. Hade jag inte haft det hade jag nog inte tagit mig bort från Porsön.

Haft lite dåligt samvete över att Wilma inte kunnat vara med på en fotbollscup i dag i Hemmingsmark. Men till min stora glädje blev den inställd och framflyttad. Får man glädjas över det? Förmodligen blir den av om två veckor i stället. Då kanske man orkar åka dit och sitta vid sidan om en fotbollsplan. I dagsläget skulle det aldrig fungerat, inte ens den korta tid som hennes matcher är.

Regn och regn... så less man blir på detta väder. Vill ha sol så man i alla fall kan sitta ute på gården kortare stunder. Är väldigt less på att sitta/ligga inne i lägenheten hela dagarna. Så nu har jag nog gnällt av mig för dagen, ska fortsätta se Die Hard 4.0... Ha en fortsatt trevlig kväll...


Shoppingrunda = spänd och svullen mage?

Dag 12

Idag tog vi det lugnt på förmiddagen vi var hemma och myste hela familjen. Sen åkte vi upp på stan en sväng för att försöka hitta en klänning till Wilmas skolavslutning. Vi hittade ingen som föll henne i smaken, sen åkte vi till storheden och kikade även där. Vi får se i fall det blir någon ny eller om hon kanske har den klänningen som hon hade på bröllopet förra sommaren. Den ser hon ut som en liten gräddbakelse i. ;) Min lilla ängel.

Sen har mina tjejer suttit och sett Let´s dance finalen ännu en gång. Samma vinnare även i dag. ;) Man skulle kunna dansa så där...



Nova kom med önskemål att hon ville äta kycklingpaj idag. Det har vi aldrig gjort förut så vi testade. Blev riktigt gott.

Så till magen då. Den har spänt och som dragit mycket idag. Har känts lite obehagligt. Känns lite mer svullen idag än i går. Kanske ett resultat av att jag promenerat ett tag på stan idag. Går i mitt eget tempo. Tycker inte alls om att gå nära människor på stan och i affärerna. Känns som att man får hoppa undan och hela tiden vara orolig för att någon ska gå in i en. Är rädd om min mage. ;)

Har fått frågan i dag om jag har mycket ont? Det har jag inte. Upplever inte alls att jag har haft någon större smärta sen operationen. Hade förväntat mig att det skulle kännas mycket mera och att jag skulle vara mycket mindre rörlig. Däremot är det en obehglig känsla då och då. Det trycker, spänner och ömmar. Men inte så att jag skulle behöva starkare smärtstillande. Men då har jag också en väldigt hög smärttröskel. Det jag är mest rädd för att att jag ska göra för mycket och anstränga kroppen på ett sätt som skadar såret. Vill inte att det ska spricka upp och vill verkligen inte åka på en infektion. Känns väldigt aktuellt just nu för min morbror opererade sig någon dag innan mig och nu ligger han inlagd på sjukhuset då han fått en infektion i sitt sår. Är verkligen inget jag vill råka ut för. Hoppas att det går över snabbt för honom.

Just nu sitter jag i soffan och ser lite Fast and furious på trean med min fru. Har fått lite tandvärk i en av mina tänder i kväll. Hoppas att det går över. Tandvärk är inget jag tycker är speciellt kul att ha måste jag säga.

 

En helt vanlig lördag med andra ord. Vädret hade kunnat vara lite trevligare. Förmiddagen var väl helt okej, men nu regnar det och blåser som bara den. Vågar man hoppas på lite sol i morgon? Har inte kollat vädret för morgondagen, får bli en överraskning på morgonen. :)


Ny frisyr

Dag 11

Dagen började med en låång sovmorgon. Superskönt att för en gångs skull kunna sova ut. Min systerdotter Ulrika var och hälsade på en sväng. Alltid trevligt med lite sällskap. Sen har jag varit handlat lite med min fru till middagen. Idag grillade vi kyckling... var super gott.

Mitt hår har blivit väldigt långt på sista tiden. Hade behövt klippa mig redan innan operationen men det blev inte av. Idag blev det i alla fall gjort, jag har klippt mig. Skönt med lite mindre hår på huvudet nu. Har inte riktigt hunnit vänja mig.

Magen känns lite mindre svullen idag om jag jämnför med gårdagen. Fortfarande svullen dock, längtar tills all svullnad gått ner och man får se helheten lite bättre. =)

Sen i kväll har hela familjen sett Let´s Dance. Var riktigt trevligt. Anton vann... Helt rätt. Han var klart bäst. Vi har hejat på honom sen första början. Nu är det helg. Känns supermysigt att ha alla mina tjejer hemma i två hela dagar.

Bild på min nya frisyr... Vad tycker ni???


RSS 2.0